Trasa: Katowice - Gdańsk

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • shizuo1
    Classic
    • 2012
    • 9

a dania nie oduściła
    w poniedziałek
  • skipper.u
    Rider
    • 2011
    • 480
    • Superb III (3V3)
    • CGGA 1.4 MPI 80 KM

Na długi weekend jadę taką trasą. Tam i z powrotem. Jaką trasę wybrać. Szczególnie chodzi o Łódź. Ominąć jakoś czy jechać normalnie E75 cały czas. Łódź wypada w godz. wczesno-popołudniowych. Może przez Koluszki, Brzeziny, Stryków i kawałek A-2, potem znów na E75. Jak z Toruniem? Przez miasto czy obwodnica? Poza tym jak z robotami drogowymi. Doradźcie coś.

Komentarz

• Rok z Bagien
      L&K
      • 2010
      • 1172

Po wjeździe do Łodzi mijasz Szpital CZMP i dojeżdżasz do skrzyżowania za którym jest Carrefour - na nim skręcasz w prawo i jedziesz tą drogą prosto (nigdzie nie skręcając) aż się skończy.
      Wtedy skręt w lewo i cały czas prosto (Stróża, Wiśniowa Góra, Andrespol - na światłach też prosto - Bedoń) aż dojedziesz do Brzezin.

W Brzezinach tak jak prowadzi droga z pierwszeństwem do jej końca. Jak się skończy skręcasz w prawo, a potem drugą w lewo (między budynkami, za sklepem) i jedziesz nią prostoooooo aż do Strykowa.
      Wjeżdżasz na autobanę i do zjazdu na Kutno.
      Dalej Kutno, Gostynin, Nowy Duninów, Włocławek tama, Kikół, Golub Dobrzyń, Wąbrzeźno (na 3 rondzie w lewo na Stolno) i Stolno.

Wpadasz z powrotem na 1 i kierunek Świecie-Gdańsk za ok. 50 km. zaczyna się autostrada.

Omijasz w ten sposób Łódź, Włocławek i Toruń.

pzdr

Komentarz

• skipper.u
        Rider
        • 2011
        • 480
        • Superb III (3V3)
        • CGGA 1.4 MPI 80 KM

Rok z Bagien, dzięki, teraz muszę to rozkminić na mapie

Komentarz

• Rok z Bagien
          L&K
          • 2010
          • 1172

Dobrze wbijesz w navi, będzie OK.

Długi weekend - będą pielgrzymki Północ-Południe i na odwrót. Będzie ruch. Moim zdaniem Łódź, Włocławek i Toruń się zakorkują.

Jakbyś wybrał nocny przejazd, wtedy lepiej i krócej będzie 1.

A tak droga chwilami b. dobra, chwilami słaba. Po prostu krajowa rzeczywistość. Jedna mijanka za Bedoniem, niestety.

Jest trochę km, więcej, ale się jedzie.

pzdr

Komentarz

• skipper.u
            Rider
            • 2011
            • 480
            • Superb III (3V3)
            • CGGA 1.4 MPI 80 KM

będę jechał w Boże Ciało do Gdańska, nie powinno być tirów. Tak się zastanawiam czy jak już będę na A-2 nie zjechać z niej na 1 na Ozorków. Gorzej będzie z powrotem w roboczy dzień

Komentarz

• lend
              Rider
              • 2007
              • 463

Rok z Bagien, dobrze prawisz ale dla kogoś kto nie zna okolic Łodzi może taka trasa zniechęcić. Jeśli planujesz jechać w Boże Ciało i w Łodzi będziesz po 9 rano to nie powinno być problemów z korkami, nie wiem natomiast co jest za Zgierzem,Łęczycą .
              Pamiętaj jeśli chcesz w miarę spokojnie przejechać przez Łódź to o 7 rano bądź po 9 a popołudniu to przed 15 i po 17:30.
              Pozdro
              MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• Szati
                Classic
                • 2010
                • 3

W Boże Ciało przed południem masz spore szanse natknąć się w małych miejscowościach na procesje . Akurat tego dnia polecam DK 1 , zwłaszcza że w czw 8-22 obowiązuje zakaz jazdy cięzarówek powyżej 12 ton, będzie trochę luźniej.
                Szerokiej drogi!

Komentarz

• lend
                  Rider
                  • 2007
                  • 463

Zamieszczone przez Szati
                  W Boże Ciało przed południem masz spore szanse natknąć się w małych miejscowościach na procesje .
                  też racja 8)
                  MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• macherstudio
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2008
                    • 2378
                    • Mitshibishi
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Na długi weekend majowy leciałem przez Łódź ok 4:00 luzik wszystko na migających przeleciałem Włókniarzy dodam, że za Łodzią miałem spalanie 5,4 (Cze-wa Łódź)
                    www.prostetorodo.pl

Komentarz

• lend
                      Rider
                      • 2007
                      • 463

Zamieszczone przez macherstudio
                      Na długi weekend majowy leciałem przez Łódź ok 4:00 luzik wszystko na migających przeleciałem Włókniarzy dodam, że za Łodzią miałem spalanie 5,4 (Cze-wa Łódź)
                      rozumię , że 4:00 to rano bo 12h później o "luźnym" spalaniu 5,4 mógłbyś pomarzyć 8)
                      MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• Tony065
                        RS
                        • 2009
                        • 2497
                        • Octavia I (1U2)
                        • ARX 1.8 20VT 150 KM

latam ostatnio dość często trasą 3-city na ldz aż do ETM. podkusiło mnie w piątek jechać "normalnie" krajową "1". TRAGEDIA! w życiu nie jechałem tej trasy tak długo, od Chełmna zaczyna się cyrk z remontami, w toruniu kupa aut i zmiany organizacji ruch oraz remont obwodnicy, włocławek też rozkopany i nie polecam tej drogi. w drugą stronę, wczoraj po południu/wieczorem poleciałem przez koluszki, brzeziny, łowicz, kutno, gostynin, nowy duninów, włocławek-tama, kikół, golub-dobrzyń,grudziądz do A1. na km wychodzi podobnie. może jedzie się polami, lasami i wsiami, ale się jedzie, a nie momentami 10km/1h! na "1"! trasa zapewnia też sporo ładnych widoków, więc z rodziną/znajomymi jest w sam raz. Rok z Bagien, dzięki za podpowiedź .
                        Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                        @ by Tune-up Gdańsk
                        TDI VP++ i jeszcze rośnie
                        Antek

Komentarz

• AdamB
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 8039
                          • Octavia IV (NX3)
                          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez Tony065
                          w toruniu kupa aut i zmiany organizacji ruch oraz remont obwodnicy, włocławek też rozkopany i nie polecam tej drogi.
                          Teraz 12.08 jechałem do Słupska, wyjechałem o 00.30 w nocy, Łódź, Włocławek bez problemów , Toruń przez miasto o godzinie przed 6.00 przejechałem bez żadnego stania. W nocy, wczesnym rankiem nie opłaca się ładować w obwodnicę Torunia, ze względu na roboty. W dzień jak Tony065, napisał nie wybrałbym się za żadne skarby tą trasą.
                          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

Pracuję...