Na długi weekend jadę taką trasą. Tam i z powrotem. Jaką trasę wybrać. Szczególnie chodzi o Łódź. Ominąć jakoś czy jechać normalnie E75 cały czas. Łódź wypada w godz. wczesno-popołudniowych. Może przez Koluszki, Brzeziny, Stryków i kawałek A-2, potem znów na E75. Jak z Toruniem? Przez miasto czy obwodnica? Poza tym jak z robotami drogowymi. Doradźcie coś.
Po wjeździe do Łodzi mijasz Szpital CZMP i dojeżdżasz do skrzyżowania za którym jest Carrefour - na nim skręcasz w prawo i jedziesz tą drogą prosto (nigdzie nie skręcając) aż się skończy.
Wtedy skręt w lewo i cały czas prosto (Stróża, Wiśniowa Góra, Andrespol - na światłach też prosto - Bedoń) aż dojedziesz do Brzezin.
W Brzezinach tak jak prowadzi droga z pierwszeństwem do jej końca. Jak się skończy skręcasz w prawo, a potem drugą w lewo (między budynkami, za sklepem) i jedziesz nią prostoooooo aż do Strykowa.
Wjeżdżasz na autobanę i do zjazdu na Kutno.
Dalej Kutno, Gostynin, Nowy Duninów, Włocławek tama, Kikół, Golub Dobrzyń, Wąbrzeźno (na 3 rondzie w lewo na Stolno) i Stolno.
Wpadasz z powrotem na 1 i kierunek Świecie-Gdańsk za ok. 50 km. zaczyna się autostrada.
będę jechał w Boże Ciało do Gdańska, nie powinno być tirów. Tak się zastanawiam czy jak już będę na A-2 nie zjechać z niej na 1 na Ozorków. Gorzej będzie z powrotem w roboczy dzień
Rok z Bagien, dobrze prawisz ale dla kogoś kto nie zna okolic Łodzi może taka trasa zniechęcić. Jeśli planujesz jechać w Boże Ciało i w Łodzi będziesz po 9 rano to nie powinno być problemów z korkami, nie wiem natomiast co jest za Zgierzem,Łęczycą .
Pamiętaj jeśli chcesz w miarę spokojnie przejechać przez Łódź to o 7 rano bądź po 9 a popołudniu to przed 15 i po 17:30.
Pozdro
W Boże Ciało przed południem masz spore szanse natknąć się w małych miejscowościach na procesje . Akurat tego dnia polecam DK 1 , zwłaszcza że w czw 8-22 obowiązuje zakaz jazdy cięzarówek powyżej 12 ton, będzie trochę luźniej.
Szerokiej drogi!
Na długi weekend majowy leciałem przez Łódź ok 4:00 luzik wszystko na migających przeleciałem Włókniarzy dodam, że za Łodzią miałem spalanie 5,4 (Cze-wa Łódź)
Na długi weekend majowy leciałem przez Łódź ok 4:00 luzik wszystko na migających przeleciałem Włókniarzy dodam, że za Łodzią miałem spalanie 5,4 (Cze-wa Łódź)
rozumię , że 4:00 to rano bo 12h później o "luźnym" spalaniu 5,4 mógłbyś pomarzyć 8)
latam ostatnio dość często trasą 3-city na ldz aż do ETM. podkusiło mnie w piątek jechać "normalnie" krajową "1". TRAGEDIA! w życiu nie jechałem tej trasy tak długo, od Chełmna zaczyna się cyrk z remontami, w toruniu kupa aut i zmiany organizacji ruch oraz remont obwodnicy, włocławek też rozkopany i nie polecam tej drogi. w drugą stronę, wczoraj po południu/wieczorem poleciałem przez koluszki, brzeziny, łowicz, kutno, gostynin, nowy duninów, włocławek-tama, kikół, golub-dobrzyń,grudziądz do A1. na km wychodzi podobnie. może jedzie się polami, lasami i wsiami, ale się jedzie, a nie momentami 10km/1h! na "1"! trasa zapewnia też sporo ładnych widoków, więc z rodziną/znajomymi jest w sam raz. Rok z Bagien, dzięki za podpowiedź .
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
w toruniu kupa aut i zmiany organizacji ruch oraz remont obwodnicy, włocławek też rozkopany i nie polecam tej drogi.
Teraz 12.08 jechałem do Słupska, wyjechałem o 00.30 w nocy, Łódź, Włocławek bez problemów , Toruń przez miasto o godzinie przed 6.00 przejechałem bez żadnego stania. W nocy, wczesnym rankiem nie opłaca się ładować w obwodnicę Torunia, ze względu na roboty. W dzień jak Tony065, napisał nie wybrałbym się za żadne skarby tą trasą.
Komentarz